ALEPSKO MILO

Mila iz lovorjevega olja so Alepska mila so dobila ime po mestu Aleppo v Siriji. Alepska mila so predhodna marsejska mila, kajti so v Franciji prišla med 500 in 1500 let s križarskimi vojaki. Taka obrtniška vrst proizvodnje mil poteka še danes. So prva naravna trda mila na Svetu. Alepska mila so organska mila. Sestavljena so iz dveh različnih olj. In sicer iz oljčnega olja in lavorjevega olja. Olivna in lavorjeva žetev se izvaja ročno v obdobju med avgustom in oktobrom. Lovorjeve jagode pred stiskanjem so potopljene v vrelo vodo zaradi ločevanja pulpe iz jedra (je pomembno zapomniti, da je jedro lovorja toksična) in se pridobi samo kašo. Milou naravna kozmetika podpira BIO izdelke prijazne do okolja. 
Olja so nato stisnjena enkrat z mrzlo hidravlično stiskalnico, da bi ohranili vse lastnosti. 
Nastanek alepskih mil je, ko se pridobi lavorjevo olje poteka saponifikacija ali umiljenje s sodo. Proces nastajanja mila je naraven proces kemije med oljem in sodo. Tako nastana zmes pride sprana večkrat, da se izniči soda in se pusti, da se otrdi. Pozneje se razvrsti mila glede na procentualno vsebovanost lovorjevega olja.

Takšen je proces proizvodnje najstarejšega trdega mila na svetu in dobro deluje na koži. Poskusite tudi vi alepsko milo.


ALEPSKO MILA  Z LOVORJEVIM OLJEM 12%

ALEPSKO MILA Z LOVORJEVIM OLJEM 12%

Alepsko milo z lovorjevim olje 12%. 100g.Priporočeno za vsakodnevno higieno. Idealno je za občutljiv..

3.90€ Brez DDV: 3.20€

ALEPSKO MILO Z VULKANSKO ZEMLJO IN ARGANOVIM OLJEM

ALEPSKO MILO Z VULKANSKO ZEMLJO IN ARGANOVIM OLJEM

Alepsko milo z vsebovanjem vulkanske zemlje in arganovim oljem. 100g.Vulkanska zemlja GHASSOUL ..

3.90€ Brez DDV: 3.20€

Prikazujem 1 do 2 od 2 (1 strani)