Olje konoplje je kontroverzna rastlina, ki jo uporabljano tudi kot prehransko dopolnilo in je uravnotežena in popolna pri prehrani ter prispeva kot učinkovit dodatek v kozmetiki. Konopljino olje vsebuje polinenasičene maščobne kisline in je bogato z vitaminom E in B. Stisnjeno olje iz semen se uporablja v kozmetiki za vlaženje in negovanje kožo. Učinkovita je pri kožah, ki so nagnjene k suhosti in luščenju ter tistim, ki kažejo zgodnje znake staranja.

Konopljino olje je splošno znano po svoji hranljivosti, vlažilnemu učinku in učvrstitvi kože, ki je odgovorno za obnovo celic in daje svetlost, mehkobo ter tonus koži. Te značilnosti so posledica visoke prisotnosti polinenasičenih maščobnih kislin (esencialnih maščobnih kislin). Dejansko so te maščobe v kozmetični sestavinah in tako pripomore k ohranjanju prave hidracije kože. Ker v  koži primanjkuje GLA (gama linolenska kislina) naša koža lahko postane razpokana, se lahko lušči in dehidrira. Vnos maščobnih kislin, predvsem omega 6, omogoča postopno rehidracijo in prehrano kože. Posledično bo koža spet se rehidrirala in postala elastična.

Vitamin E je na drugi strani močan antioksidant, ki je v nasprotju s tvorbo prostih radikalov je še posebej učinkovit proti staranju kože. B vitamini (B1, B2 in B6) so odlični proti razpokanju, dermatitisu, celjenju majhnih ran ter proti izpuščaju in občutljivosti kože.

Vse te lastnosti, ki smo jih videli ima konopljino olje in kozmetika na osnovi konopljinega olja še poseben učinek in je primeren za vse tiste s suho in razpokano kožo, s staranjem in za boj proti prvimi gubicami na koži. Ne smemo pozabiti, da je še posebno pomembna za tiste z občutljivo kožo ali, ki so zelo izpostavljeni stresu in zunanjim neugodnim vremenskim vplivom (smog, dim, veter, mraz, svetloba in sončna svetloba).

Ampak konopljino olje je tudi mehčalec opravlja pomembno dejavnost za preprečevanje in zdravljenje draženje in vnetje in pomaga popraviti brazgotine zdraviti, in na koncu je regulativna pri sebumu in regulira izločanje sebuma in je posebno primeren tudi tistim s kožo, ki trpijo zaradi aken.

Poleg obraz, lahko konoplja olje se uporablja po celem telesu po tuširanju na vlažno kožo in lase, pomaga jim dati novo svetlost in jih popraviti, če je poškodovano. Ampak tudi kot masažno olje, saj se absorbira zelo enostavno in hitro in ni zelo mastno, ter kot sestavina zaščite pred soncem in po soncu.

Skratka, ena uporaba konoplje v kozmetiki je spodbujati kožo, da se pozdravi in ​​se počutimo lepe zaradi narave, ne onesnažujemo okolja in poškodujemo našo kože s silikonom, konzervansov in drugimi škodljivimi snovmi. Konopljino olje je naravni in obnovljivi vir okolju prijazen.

Kvalitetne kozmetične izdelke s konopljinim oljem dobite na tej povezavi... tukaj. Kjer boste dobili kreme losjone, anti-aging in šampone.


Zakaj uporabljati balzam po britju?
Vsakodnevno britje je lahko naporno in ne vedno uporabimo kreme, balzam za po britju. Lahko je zaradi praktičnosti ali, ker se enostavno ne da al...
Author
Pisanje poučnih člankov je zabavno in poučno za pisca.
read more ⟶
Leave a comment