Kako konopljina kozmetika pomaga vaši koži?

Konopljina kozmetika ima na kožo številne blagodejne učinke, zato po njej posega vedno več zadovoljnih uporabnikov. V kombinaciji konoplje oziroma konopljinega olja z drugimi naravnimi sestavinami dobimo različne popolne kozmetične izdelke, s katerimi lahko med drugim zmanjšamo vnetne procese, zaustavimo naravne procese staranja ter povečamo naravno zaščito kože.

Konopljina kozmetika vsebuje konopljino olje, ki se lahko pohvali s številnimi zdravilnimi in za kožo blagodejnimi lastnostmi. Olje pridobijo s hladnim stiskanjem semen industrijske konoplje. V olju se skriva pravo bogastvo maščobnih kislin, aminokislin, vitaminov ter antioksidantov, ki jih bo vaša koža hvaležno sprejela. Pomemben podatek je na primer ta, da olje vsebuje linolno kislino, alfa-linolensko kislino, gama-linolensko kislino, oleinsko kislino, vitamine B kompleksa, vitamin E, provitamin A ter različne minerale.

Prav te esencialne maščobne kisline, ki jih vsebuje konopljina kozmetika, so še kako pomembne za zdravje vaše kože. Poskrbele bodo, da bo vaša koža bolj čista in sijoča. Konopljina olja poživljajo kožo tako, da preprečujejo izgubo vlage, zato se odlično obnesejo pri negi in regeneraciji kože. Na koži se namreč ustvari tanka plast, ki pomaga zmanjševati izgubo vlage skozi kožne plasti.

Konopljina kozmetika je hipoalergena, kar pomeni, da je primerna tudi za ljudi z občutljivo kožo, saj ne povzroča nobenih alergijskih reakcij. Tako se odlično obnese tudi pri ljudeh s suho ali razdraženo kožo. Kožo mehča in izdatno nahrani ter s tem poskrbi za njeno zdravje in sijoč videz.

Predstavljamo vam naravno kozmetiko podjetja Verdesativa, ki vsebuje olje industrijske konoplje. Vabimo vas, da kozmetiko preizkusite tudi sami! Kliknite tukaj in naročite >>

UPORABA INDUSTRIJSKE KONOPLJE V KOZMETIKI
Mag. Alenka Zapušek iz zadruge Konopko je opisala uporabo industrijske konoplje v kozmetiki in opisala izdelavo kozmetičnih izdelkov iz konopljinih se...
Leave a comment