DESTILATOR 1L ZA ETERIČNA OLJA

  • Šifra: D1
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 165.92€


DESTILATOR 1L ZA ETERIČNA OLJA (D1)

DESTILATOR 1L ZA ETERIČNA OLJA

ALAMBIK Z ZMOGLJIVOSTI 1 Lt- SERPENTINA KOLUMSKI MODEL ZA DESTILACIJE V PARNEM TEKU IN Z DIVIDIRANJEM DESTILACIJE.

ALAMBIK ima v bazi notranji filter vedno v bakru

DESTILATOR JE PRILAGOJEN ZA KAKRŠNO KOLI VRSTO DISTILLACIJE, OSNOVNA OLJA ALI DESTILACIJE AROME, VSEBINE ALI PARFUMOV ALI ALKOHOLA,

Različni načini uporabe:

DESTILACIJA Z VODO MORA BITI IZPOLNJENA S POLNJENJEM KOTLA Z VODO IN ZADOSTNO KOLIČINE RASTLIN V KOLONI. Na ta način boste pridobili trajno destilacijo pare  in esencialnih sestavin rastlin.

Destilacija z INFUZIJO, ki ga opravimo z polnjenjem kotla z vodo in rastlin in v tem primeru bo kolona delala  kot FILTER in hladila neposredno DEL pare, ki je VEČ težek.

TA destilator JE OPREMLJEN Z VSE MOŽNOSTI ZA DESTILACIJO:

TERMOMETER, ALKOHOL METER, ZAŠČITA DNA, FILTER STOLP IN NAVODILA

 

Destilacija s paro (ali parni tok) je tehnika, ki se uporablja za destilacijo alkohola ali eteričnih olj iz organskih elementov s pomočjo toka vročega zraka, ki ga povzroča grelnik vode skozi njih. Sistem je enostavno nadzorovan in je najbolj primeren za pridobivanje kakovostnih izdelkov.

 Organske elementi (zelišča, korenine, plodove, sadje, itd) so vstavljeni v komori stolpca, vzorci rastlin so lahko sveži ali sušeni, in pod tlakom para se proizvaja v ločeni posodi. Vroči tok se uporablja za ločevanje eteričnih olj iz organske mešanice in v nekaterih primerih aromatiziranje alkoholnih molekul začetne raztopine.

Posebno občutljivi elementi, ki se razgrajujejo pri enostavni destilaciji, lahko s to metodo izločimo pri nizkih temperaturah.

V bistvu je postopek podoben postopku enostavne destilacije, ki se razlikuje samo v toku toka, ki prehaja skozi mešanico.

Oznake: destilator, eteriČna, olja, destilatorji